Thursday, May 8, 2014

Legyen ön is milliomos



Jean-Claude Juncker, a 18 évig regnáló luxemburgi miniszterelnök nevét “mindenki” ismeri Európában. December 3. óta új kormányfője van a kis országnak Xavier Bettel személyében. Sokak Xavier-je két év népszerű városvezetés után állt az ország kormányrúdja mögé. Ismertsége azonban még csak országos, a nemzetközi porondon igencsak új szereplő.

Az 1999. óta a német RTL-en sugárzott “Legyen ön is milliomos” játékban a hét elején azonban 32 ezer eurós kérdésként megismerhette őt a TV-nézők serege. Patrick Klein kölni drón pilóta kérdése ugyanis így hangzott: “Luxemburg új miniszterelnöke, egyben Jean-Claude Juncker utódja a 41 esztendős Xavier …?”

A: Schnorré               B: Bettel              C: Almosyus               D: Trinckgeld

Ez a blog bejegyzés nyilván nem született volna meg, ha Klein a helyes választ adja. Noha a csalódott német 32,000 euró nélkül térhetett haza, a történet itt nem ér véget. Hogy miként fog emlékezni a mai napra, azt csak ő tudja, de mindenképpen emlékezetes marad számára, és örökre megtanulja a Bettel nevet.

Kora délután ugyanis miniszterelnöki hivatalában fogadta őt Xavier Trinckgeld (nem tévedés, a játékban is c-vel írták), alias Bettel, aki ajándékot is kapott vendégétől: egy bónt, amely házának légifotójára váltható be.

No comments:

Post a Comment