Sunday, April 27, 2014

Nem kacsa



Sok éves hagyomány, több ezer részvevő és mintegy 10,000 kacsa – ez röviden a Duck Race, amelyre szombaton került sor a fővárosban. A Petrusse-t visszaduzzasztva 15 órakor engedik ki a zsilipet, amely a csendes kis patakot néhány percre hömpölygő áramlássá változtatja. A többnyire sárga színű kis állat pedig igyekszik a cél felé (ezúttal nem Lengyelországba), egyensúlyozva, dacolva az elemekkel, a falevelekkel és harcolva egymással az alig száz méteres, de a plasztik állatkák számára maratont jelentő távval. Az erősek célba érnek, a gyengék elbuknak, partra vetődnek.
A megszámozott kis totyogókat interneten, az LCTO-nál és egyéb helyeken lehet „megvásárolni”, áruk 5 euró. A nyertes egy Citroën DS3-mal „mehet haza”, naná, hogy sárgával; a befolyó több tízezer eurónyi összeget jótékonysági célokra fordítják. Egy „kerekasztal” dönt évente a kedvezményezettekről.
A kellemes késő április sok gyereket és szülőt vonzott a mini golf pálya tőszomszédságába, ahol már déltől várta őket étel és ital.
Ha az olvasók között netán található kacsatulajdonos, az nyertesek mától itt láthatók: http://www.duckrace.lu/resultats-2014





No comments:

Post a Comment