Sunday, April 6, 2014

Megvan a Bommeleeër?



1984-86 között számos robbantás történt Luxemburgban. Noha az akciók emberéletet nem követeltek, az anyagi kár tetemes volt.

Az ügy hosszú időre, nota bene évtizedekre “feledésbe merült”, mígy egy évvel ezelőtt egy Gaston Vogel nevű ügyvéd kezdeményezésére megkezdődött az akták leporolása. Az  Affär Bommeleeër” néven ismertté vált eljárásban a tanúk padjára sorra invitáltak egykori közrendőröket, mai magasrangú tiszteket, minisztereket és miniszterelnököket, és vallomást tettek a nagyhercegi család tagjai is.

Az "áldozatok" között volt fővárosi uszoda, magasfeszültségű távvezeték, antennatorony és még sok más, azonban a tettes(ek)nek nyoma veszett.

2014. április 6-án kora délután azonban megoldódott az évtizedes rejtély. A Bommeleeër – álruhában vagy sem – kimerészkedett a főváros idei első bolhapiacára, ahol a “Luxemburgi hírek” szemfüles fotósának sikerült lencsevégre kapnia őt.

Az ítéletre még jó darabig várni kell, azonban valószínű, hogy a tettes hetekig viszketni fog a piacon összeszedett bolháktól.


No comments:

Post a Comment